Medverkande musiker 2022:

SIGRID GRANIT, kontrabas

Sigrid Granit är  frilansande kontrabasist. Hon spelar regelbundet i bl.a. Kungliga Filharmonikerna och Sveriges Radios Symfoniorkester. Hon är alternerande stämledare i Uppsala Kammarorkester och är anställd av Musikalliansen. Hon har gästat de flesta orkestrar i Sverige och arbetat som solobasist i Gran Canaria Filharmoniska Orkester ochTeneriffa Symfoniorkester.
Sigrid studerade på musikhögskolan i Göteborg för Bo Eklund och tog sin diplomutbildning på Royal Academy of Music i London för Duncan McTier. Vid sidan av musiken är Sigrid en stor språkfantast med extra intresse för kinesiska.
 

ERIK WAHLGREN, cello

Erik Wahlgren har studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, vid Sibeliusakademin i Helsingfors och vid Edsbergs Musikinstitut. Erik gästar regelbundet festivaler och konsertserier i Sverige och utomlands och har som solist framträtt med dirigenter som Okko Kamu, Anthony Halstead, Paul Mägi och Andrew Litton. 
Erik har arbetat i Norrbotten Neo och Uppsala kammarsolister, och spelar gärna barockcello, bl.a. i egna gruppen Ensemble Klärobskyr och Drottningholms barockensemble. 
Medlem i Vamlingbokvartetten och solocellist i Kungliga Hovkapellet.
 
Foto: Lars Bryngelsson

YLVA LARSDOTTER, violin 

Med motiveringen ”En modig och modern konstnär som med sitt passionerade uttryck tar med sig publiken på en spännande kammarmusikalisk resa” vann Ylva Larsdotter andrapris i Ljunggrenska tävlingen 2015. 
Ylva växte upp i Sandviken. Vid 16 års ålder påbörjade hon sina studier för Ulf Wallin vid Edsberg/Kungl. Musikhögskolan och studerade sedan vidare med Helge Slaatto vid musikhögskolan i Münster. Redan vid 7 års ålder hade hon sitt första solistframträdande med Sandvikens Symfoniorkester och har sedan dess varit solist med ett antal svenska orkestrar, bland andra Dalasinfoniettan, Västerås Sinfonietta och Östgötamusiken. Hon har framträtt med bland andra Vilde Frang, Pekka Kuusisto, Danish String Quartet, Torleif Thedeen och Bengt Forsberg. Hon har gästat europeiska festivaler såsom Katrina Chamber Music Festival, Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Change Music festival och har även framträtt vid flertalet svenska festivaler. 
Tillsammans med pianisten Anna Christensson har hon ett nära duosamarbete och under 2020–21 framförde de alla Beethovens violinsonater vid ett flertal maratonkonserter. 
2013 tilldelades Ylva Sandvikens Kultur- och Fritidsnämnds pris och hon har sedan 2018 en fast anställning som 2:e konsertmästare i Västerås Sinfonietta. 

DANIEL MIGDAL, violin

Daniel Migdal (f. 1986) är violinist, verksam som solist och kammarmusiker i Sverige och utomlands. Som solist har han framträtt med bl.a. Sveriges Radios
Symfoniorkester, Incheon Symphony Orchestra,
Gävle Symfoniorkester och Västerås Sinfonietta.
 Som kammarmusiker har han framträtt på många av dom största scenerna i Sverige och på festivaler som Båstads Kammarmusikfestival, Gotland Chamber Music Festival, Hardanger Musikkfest (Norge), Busan Chamber Music Festival (Sydkorea).
 Tillsammans med gitarristen Jacob Kellermann vann han första pris i ”Aschaffenburg Internationalen Wettbewerb für Kammermusik mit Gitarre” och har framträtt på  festivaler och kammarmusikserier i Europa och Asien. År 2018 släpptes deras debutalbum med sonater av Franz Schubert på skivbolaget BIS.
 Daniel är också verksam som studiomusiker och arrangör, och samarbetar med artister som bl.a. Ane Brun, Daniel Ceasar, Moonica Mac, Isak Danielson, Tjuvjakt och Elias.
 
Foto: Karl Gabor

VERITY GUNNING-OLSSON, oboe

Verity Gunning-Olsson är Västerås Sinfoniettas solooboist. Hon har även uppträtt som gästande solooboist i orkestrar som London Symphony Orchestra, Kungliga Hovkapellet, Svenska Kammarorkestern, Göteborgs Symfoniker, Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna, Gürzenich Orchester Köln med flera. 
Verity studerade på Royal Academy of Music i London samt Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse i Paris. Hon tog senare solistdiplom på Hochschule für Musik und Theater i Hannover där hon studerade för professor Klaus Becker. 
Verity är uppvuxen i en musikalisk familj och hennes far Christopher Gunning är kompositör. Han har tillägnat henne en oboekonsert som hon 2009 spelade in med the Royal Philharmonic Orchestra för skivbolaget Chandos. Hon blev senare inbjuden av samma orkester för att uruppföra konserten i Cadogan Hall i London. Verity har även uppträtt som solist med Västerås Sinfonietta och Svenska Kammarorkestern. 
År 2014 utnämndes Verity till ’Associate of the Royal Academy of Music’ och hon undervisar oboe och kammarmusik på Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola. 

ROMOLA SMITH, klarinett
 Romola Smith föddes i närheten av Sydney i Australien och växte sedan upp utanför Oxford i England från det att hon fyllde 9 år.
Hon studerade vid The Junior Department på The Royal Academy of Music innan hon läste musik vid King’s College i London för att sedan återvända till Royal Academy för att erhålla sitt diplom. Efter en paus fortsatte hon sedan sina studier för Urban Claesson i Göteborg.
2015 blev hon utnämnd till alternerande stämledare i Dalasinfoniettan i Falun och 2016 headhuntades hon till Kungliga Operan som tuttiklarinettist med basklarinett som huvuduppgift.
Romola är en ofta anlitad frilansare som regelbundet framträder, spelar in och turnerar tillsammans med Göteborgs Symfoniorkester och Radiosymfonikerna, och har även framträtt som gästande stämledare i Gävle Symfoniorkester.
2018 blev Romola invald som Associate vid The Royal Academy of Music i London. En hedersbetygelse som tilldelas tidigare studenter som gjort betydande insatser för musikeryrket.

RIIKKA REPO, viola
Riikka är en passionerad kammarmusiker som regelbundet framträder på ett flertal internationella scener i olika konstellationer. Riikka har studerat i London, på Edsbergs kammarmusikinstitut och vid Sibeliusakademien i Helsingfors där hon år 2008 diplomerades med högsta betyg. 2008-2013 var Riikka anställd i Kungliga Filharmoniska orkestern, därefter erhöll hon tjänsten som altenerande stämledare i Sveriges Radios symfoniorkester åren 2014-2020. Riikka är också medlem i The Chamber Orchestra of Europe och Vamlingbo-kvartetten och turnerar dessutom flitigt med olika andra ensembler och orkestrar. Riikka spelar på en Maggini viola, utlånad av Järnåkerfonden.