Riikka Repo är konstnärlig ledare

Riikka Repo har uppdraget som konstnärlig ledare för Kammarmusikfestivalen i Vamlingbo. Riikka har varit med sedan starten och är motor för Vamlingbokvartetten som uppstod i samband med festivalen:

- Min historia med med Vamlingbofestivalen började innan den ens existerade! Festivalens grundare och konstnärliga ledare innan mig, Erik Wahlgren, bjöd in mig för att spela under Linné-dagarna  2007, säger hon. Jag föll direkt för naturen, vindarna, havet och den speciella stämningen under medeltidskyrkans valv. På vägen hem körde Eriks farfar mig till bussen och tog omvägar för att visa mig blommor, fåglar och några av de vackraste avkrokarna. Om jag inte var såld innan, så blev jag det då. Sedan dess har jag åkt till Sudret nästan varje år och musicerat med gamla och nya vänner och det har alltid varit en av årets höjdpunkter. Att under så lång tid komma i kontakt med musiken, naturen, den välbekanta publiken och underbara vänföreningen har gjort det att Vamlingbofestivalen inte längre känns som en festival, utan mer som ett hem. 

- Kammarmusik handlar om olika möten i tid, rum och fantasi och Vamlingbo är en av de platser där jag känt att livet och musiken har mötts på ett sätt som varit särskilt meningsfullt. Festivalen har alltid varit speciell för mig och jag blev därför extra glad när jag blev tillfrågad om att ta över som konstnärlig ledare efter Erik. Festivalens kärna är definitivt de stämningsfulla konserterna i kyrkan och det ska vi fortsätta med även om vi också kommer att börja utforska andra platser för nya möten. 

 

HOPPAS VI SES!