Medverkande artister 2018

Felicia van den End, flöjt

Felicia van den End där nederländska, utbildad i Utrecht, Paris och Genève. Hon började spela som 10-åring och har vunnit ett antal viktiga priser och har som solist spelat med många orkestrar bl.a. Nederländska Kammarorkestern och Camerata Amsterdam. 2002 gjorde hon en konsertresa i Japan.
Felicia ingår i New European Ensemble som är sammansatt av unga solister och kammarmusiker från hela Europa. Ensemblen är specialiserad på ny musik och hade 2009- 2014 den svenska dirigenten Christian Karlsen som konstnärlig ledare.

Terés Löf, piano

Terés Löf är en av Sveriges mest etablerade konsertpianister. Hon slutförde sin diplom-utbildning vid Musikhögskolan i Stockholm 2001 och erhöll samtidigt Musikaliska Akademiens belöningsjetong. Sedan sin debutkonsert med Filharmonikerna och Brahms första pianokonsert har hon varit frilansande pianist och arbetat både som solist och kammarmusiker. Terés har medverkat vid flera av våra tidigare festivaler. 

Anders K. Nilsson, violin

Anders Kjellberg Nilsson, född i Norge, har studerat  i Oslo, Berlin och Stockholm. Han har varit solist med alla norska symfoniorkestrar och han uppträder ofta som kammarmusiker och ensembleledare. Han är förste  konsertmästare i Kungl. Hovkapellet sedan 2016 och spelade senast på vår festival 2010.

Jacob Kellermann, gitarr

Jacob Kellermann har etablerat sig som en av de mest aktiva svenska gitarristerna i sin generation. Han började spela gitarr som 8-åring och har studerat i Sverige, Spanien, Nederländerna och Tyskland. Som kammarmusiker spelar han  ofta med stråkmusiker och sångare och gör egna arrangemang.
Jacob ingår, liksom Felicia, i New European Ensemble.

Elin Rombo, sopran

Elin Rombo, hovsångerska, är utbildad i Kanada vid Brandon University och vid Operahögskolan i Stockholm. Hon har sjungit ett flertal klassiska roller hemma och internationellt omväxlande med uruppföranden av moderna operor och andra verk. Elin medverkade vid vår Vinterkonsert 2016.

Erik Wahlgren, violoncell

Erik Wahlgrenhar studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, vid Sibeliusakademin i Helsingfors och vid Edsbergs Musikinstitut, där han tog sin magisterexamen. Som solist har Erik framträtt  med dirigenter som Okko Kamu, Anthony Halstead, Paul Mägi och Daniel Blendulf. Erik har regelbundet gästat festivaler och konsertserier i Sverige och internationellt, ofta tillsammans med Uppsala Kammarsolister där han varit medlem sedan 2010. Hösten -16 tillträdde Erik tjänsten som solocellist i Kungliga Hovkapellet.